Adrian Dupu și Ion Tighineanu au pus bazele viitoarei colaborări dintre D.R.R.M. și Academia de Științe a Moldovei


Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (D.R.R.M.) din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, și președintele Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), Ion Tighineanu, au pus bazele unei viitoare colaborări între cele două instituții. Cei doi au avut astăzi o întrevedere, în cadrul căreia au discutat despre viitoare proiecte.

„Pe lângă parteneriatul solid cu Universitatea de Stat din Moldova și Dl Rector Igor Șarov, de astăzi Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova i se alătură o altă instituție emblematică a lumii academice din stânga Prutului în eforturile de promovare a culturii, istoriei, limbii române, și anume, Academia de Științe a Moldovei. Am avut astăzi onoarea să îl întâlnesc pe domnul Președinte al AȘM, acad. prof. dr. Ion Tighineanu și împreună am pus bazele viitoarei colaborări dintre DRRM și AȘM și am discutat despre viitoarele proiecte în care cele două instituții vor fi partenere”, scrie Dupu pe pagina sa de Faceboook.

Amintim că, D.R.R.M. are stabilite relații de colaborare și cu Universitatea de Stat din Moldova.  Adrian Dupu și Igor Șarov au stabilit inițierea unui parteneriat, realizarea unor proiecte și activități comune, în luna martie 2021, când secretarul de stat a vizitat USM. 

 

Detalii:

Sursă