Cu ce pedeapsă s-a ales nepotul lui Corneliu Furculiță


Acțiunile descrise în cadrul interceptărilor în care sînt vizați deputatul socialist Corneliu Furculiță și actualul ministru de Interne Pavel Voicu au avut loc în realitate, ele fiind investigate în cadrul unui dosar penal deschis în decembrie 2017 și nu 25 octombrie 2020, așa cum informa ieri portalul Nordnews.md.

Dosarul penal în care a figurat nepotul lui Corneliu Furculiță s-a finalizat în instanța de judecată, printr-o sentință emisă de judecătoarea Vasilisa Muntean la 20 aprilie 2018. Nepotul lui Furculiță a fost pedepsit cu o amendă în valoare de 31,5 mii de lei, care se înjumătățea dacă era achitată în 72 de ore de la intrarea sentinței în vigoare. Tînărul a fost scutit de peseapsa complementară, privarea dreptului de a conduce mijloace de transport, informează Ziarul de Gardă.

În acea perioadă, Pavel Voicu, cel care încerca să-l ajute pe nepotul lui Corneliu Furculiță să scape de probleme, nu era ministru de Interne, ci consilier al Președintelui Republicii Moldova pentru misiuni speciale. Voicu a fost numit ministru la MAI în noiembrie 2019.

În cadrul examinării dosarului, Sergiu Gorea, nepotul deputatului Corneliu Furculiță, și-a recunoscut vina.

Acesta a depus o cerere prin care a solicitat examinarea cauzei în baza probelor administrate în cadrul urmăririi penale.

În ședința de judecată, procurorul Daniel Precup a solicitat să fie aplicată o amendă în valoare de 600 de unități convenționale, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de 3 ani.Sursă