Desemnarea membrului Comisiei de evaluare a activității lui Stoianoglo din partea CSP, amânată


Consiliul Superior al Procurorilor nu a reușit să desemneze un nou membru din partea organului colegial în cadrul Comisiei pentru evaluarea performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Cu votul majorității membrilor CSP, subiectul a fost amânat pentru o altă ședință.

Membrul Consiliului, Eduard Varzar, a precizat că, la moment, au fost identificate mai multe persoane care ar putea fi incluse în componența Comisiei de evaluare, însă, deocamdată aceștia nu au dat acordul pentru a participa la lucrările Comisiei.

Amintim că Comisia pentru evaluarea performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost instituită pe 23 noiembrie curent și ar urma, în termen de cel mult 30 de zile, să prezinte un raport motivat prin care să propună acordarea unuia dintre următoarele calificative: „excelent”, „bine”, „nesatisfăcător”. În cazul obținerii calificativului „eșuat”, Consiliul Superior al Procurorilor va propune președintelui republicii eliberarea din funcție a lui Alexandr Stoianoglo.

Din componența Comisiei fac parte, în afară de Mariana Alexandru, Drago Kos, expert internațional anticorupție, propus de către președintele Republicii Moldova; Angela Popil, avocată, propusă de către Ministerul Justiției; Lidia Bulhac, ex-judecător, propusă de către Consiliul Superior al Magistraturii; Ion Matușenco, avocat, propus de către procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Sursă