DOC // Raportul de activitate a PG pentru anul 2021, prezentat Comisiei juridice, numiri și imunități


Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a prezentat astăzi raportul de activitate a Procuraturii Generale pentru anul 2021, în cadrul ședinței Comisiei juridice, numiri și imunități.

Potrivit raportului, anul trecut au fost înregistrate 27 159 de infracțiuni, cu 817 mai multe decât în 2020. Totodată, în 2021, fiecare a cincea infracțiune a fost din categoria celor excepțional de grave, deosebit de grave și grave. Datele statistice relevă însă o tendință de descreștere a infracțiunilor violente, precum omoruri, vătămări intenționate grave ale integrității corporale sau violuri.

În perioada de referință, procurorii au exercitat urmărirea penală în 3376 de cauze penale, prioritare fiind infracțiunile de viol sau omor, corupere, luare de mită sau trafic de influență. În cazul a 953 dintre ele, a fost terminată urmărirea penală.

Procurorul General interimar, Dumitru Robu, s-a referit și la obiectivele instituției pentru anul curent. Printre acestea figurează combaterea corupției la nivel înalt și a criminalității organizate, asigurarea supremației legii și a respectării drepturilor omului, dezvoltarea capacităților funcționale ale Procuraturii Generale sau asigurarea transparenței în activitate.

Raportul de activitate a Procuraturii Generale în anul 2021 poate fi consultat pe site-ul Parlamentului, accesând următorul link: https://bit.ly/3QSzmI2.

Sursă