Dodon rămâne în arest la domiciliu. Cererea avocaților, respinsă de magistrații Curții de Apel Chișinău


Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi cererea avocaților socialistului cu privire la modificarea măsurii preventive.

Tot astăzi, magistrații Curții de Apel Chișinău au examinat recursul înaintat de procurorii anticorupție, prin care au contestat decizia primei instanțe de plasare în arest preventiv, pe un termen de 20 zile a cumnatului lui Dodon, Petru Merineanu, procurorii insistând asupra unui termen de 30 zile de arest preventiv. La fel și complicele vizat a contestat cu recurs decizia primei instanțe.

Prin urmare, în rezultatul examinării recursurilor enunțate supra, magistrații Curții de Apel Chișinău au menținut decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana de prelungire a arestului preventiv aplicat pe un termen de 20 zile, în privința persoanei, care are calitatea de complice în săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită imputată fostului șef de stat.

Amintim că Igor Dodon este învinuit de săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă; organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat; trădare de patrie; îmbogățire ilicită.

La fel, Dodon este învinuit și de depășirea atribuțiilor de serviciu, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat în dosarul „Energocom”.

Sursă