Doi oameni de afaceri din Bălți, trimiși pe banca acuzațiilor pentru escrocherie. Și-au prejudiciat clienții cu peste 1,5 milioane lei


Directorii a două companii din municipiul Bălți au ajuns pe banca acuzaților după ce și-au prejudiciat clienții cu peste 1,5 milioane lei, la cumpărarea semințelor de porumb și la vânzarea semințelor de floarea soarelui. 

Potrivit PCCOCS, primul caz a avut loc în anul 2019, când directorul unei companii din Bălți s-a angajat să cumpere de la o altă din Criuleni 20 de tone de semințe de porumb în baza unui contract. Bărbatul în vârstă de 36 de ani a promis că va achita marfa ulterior, însă după ce aridicat 7 tone de semințe de la depozitul companiei contractate a sistat activitatea propriei companii și nu a achitata marfa primită. Astfel, acesta a prejudiciat compania din Criuleni cu 240 de mii de lei. 

În cel de al doilea caz, fiind director comercial la o altă companie din Bălți, în complicitate cu directorul general al companiei, în vârstă de 54 de ani au pus la cale o altă escrocherie. Cei doi au pretins că vor să vândă altei companii 10 de tone de semințe de floarea soarelui. Astfel, bărbații l-au convins pe directorul companiei contractate să le transfere în avans peste 4 milioane delei. Ulterior, aceștia au livrat doar o parte din marfă, circa 3 tone – în sumă de circa 2,7 milioane lei, fără ca să livreze restul mărfii și fără ca să restituie diferența de peste 1,2 milioane lei.

Dacă vor fi găsiți vinovați cei doi riscă până la 15 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții de până la 5 ani. 

Sursă