Familia lui Gheorghe Urschi îi dă replică deputatei Ciobanu: Milostenia dvs. este un fariseism cras


Deputata PPDA, Maria Ciobanu, a venit la adresa maestrului Gheorghe Urschi cu un șir de declarații nechibzuite. Într-o postare pe pagina sa de Facebook aceasta a scris că „preferă să-i poarte în amintire pe oamenii dragi așa cum îi ştie din anii lor de glorie nu când aceştia au fost transformaţi de boală în legume”, făcând referire la Gheorghe Urschi, care şi-a sărbătorit recent ziua de naştere. În replică, Ciobanu a fost acuzată de fariseism de către familia maestrului.

„Stimată Doamnă, l-ați vizitat pe Domnul Urschi în acești 9 ani de boală? Dacă ați fi facut-o, ați ști – că nu este țintuit la pat și nu este legumă. Este perfect conștient și lucid. Dacă ar vorbi…ar da o replică mai inspirată. Faptul că vreți amintiri doar de bine și frumoase Vă privește în totalitate. Milostenia Dvs. de a-l ține departe de văzul lumii, parcă ar fi un lepros, este un fariseism cras. Și nu mai faceți comparații superficiale, doar după coperta „om bolnav”. Suntem în veacul 21. Și oamenii diferiți de „normalitate” vor să fie fericiți. Și pot da lectii de viață prin optmism și pozitivism. Sper, că nu credeți că este simplu și ușor”, se arată într-o postare postată de membrii familiei pe pagina lui Gheorghe Urschi. 

Postarea scandaloasă a deputatului a luat peste 300 de apreciri, printre care şi foşti colegi de breaslă a lui Gheorghe Urschi cum ar fi Sandu Grecu şi Jan Cucuruzac. La început de postare Maria Ciobanu specifică faptul că nu este sigură dacă trebuie să scrie sau nu despre ceea ce o urmăreşte şi o întristează cumplit şi anume de personalitățile pe care boala le-a țintuit la pat sau le-a transformat în legume. În aceeaşi postare Ciobanu mai scrie că preferă să le poarte amintirea din anii de glorie. 

„Pentru un artist, care s-a dedicat în totalitate publicului, cea mai mare dramă este uitarea. Posibil, aceste evenimente îl încurajează să trăiasca mai departe? Daca aveți propuneri cum să-l faceți fericit pe Domnul Urschi, cât este în viață – Vă invit Doamna Ciobanu. Cu cei 300 de like-uri aveti sorți mari de izbândă. La acțiune! Ușile noastre sunt deschise”, se mai arată în postarea de pe pagina lui Urschi.   

Pe blogul său, fiica maestrului, Laura Urschi, a specificat: „Tata meu e VIU și are dreptul să trăiască câte zile i-a da Dumnezeu!! Și are dreptul să își sărbătorească ziua lui de naștere cum vrea el, chiar dacă unor deputați pro-europeni asta nu place!! Acelei deputate, care într-o postare pe FB s-a referit la tata cu apelativul de ”legumă”, eu îi doresc NICIODATĂ să nu știe ce înseamnă să fii îngropat de viu – cum o știu în țara asta mii de oameni, din cauza unor asemenea formatori de opinie precum este ea!!”

Menționăm că, maestrul Gheorghe Urschi, pe 18 ianuarie, a împlinit vârsta de 72 de ani, iar cu această ocazie, rudele, prietenii şi colegii de breaslă au organizat o petrecere pe cinste într-un local din Capitală, unde i-au adus urări maestrului. Maestrul nu a mai urcat pe scenă din 2011 când a suferit un atac cerebral după ce s-a întors dintr-un turneu din România. În 40 de ani de activitate regele umorului a scris cărţi, piese, scenete, a realizat numeroase emisiuni TV, a pus în scenă zeci de spectacole şi a produs trei filme.

Sursă