FOTO // Accident feroviar în județul Iași! Un mărfar care transporta grâu din Ucraina a deraiat


Un tren mărfar care transporta grâu din Ucraina a deraiat în această seară în județul Iași, România. Potrivit autorităților de peste Prut, de pe calea ferată au deraiat 11 vagoane. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Presa locală anunță că, din cauza accidentului, a fost blocat traficul feroviar pe tronsonul de cale ferată între Sârca și Podu Iloaiei, județul Iași. Totodată, în urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact. 

„A deraiat un tren de marfă, iar din fericire nu sunt victime. Alături de colegii de la CFR, facem tot ce este posibil a debloca totul, astfel încât celelalte trenuri care transportă persoane atât spre Iași, cât și spre alte destinații să nu fie afectate, deoarece șinele pe care circulă trenurile sunt aceleași. Conform discuțiilor purtate cu reprezentanții de la CFR, în aproximativ o oră și jumătate ar putea fi reluat traficul feroviar fără alte probleme. Incidentul a avut loc între Podu Iloaiei și Sârca. Trenul era unul de marfă privat și se îndrepta spre Cristești”, a declarat pentru presa locală prefectul județului Iași, Bogdan Cojocaru.

Accidentul feroviar a fost confirmat și de reprezentanții CFM, care au anunțat că vor veni ulterior cu mai multe detalii, după ce unele surse scriau că trenul ar fi din R. Moldova. Ulterior, s-a confirmat că garnitura aparține companiei ucrainene ”Kernel”, unul dintre cei mai mari producători de ulei de floarea soarelui. 

Sursă