Haos în Germania. Președintele parlamentului face apel la respectarea restricțiilor impuse de autorități


Astfel, potrivit Dpa, preşedintele parlamentului german a solicitat „emfatic” vineri tuturor parlamentarilor să respecte restricţiile legate de coronavirus, după ce un număr de politicieni de extremă dreapta au refuzat să o facă, informează agerpres.

„Acest lucru se aplică în special prin acoperirea gurii şi a nasului în toate proprietăţile Bundestagului”, a declarat politicianul veteran Wolfgang Schaueble la o sesiune parlamentară.

Acesta a mai subliniat faptul că într-adevăr, dezacordurile cu privire la eficacitatea purtării măştilor sunt legitime, „dar într-o democraţie trebuie să accepţi deciziile majorităţii”.

Avertismentul dur transmis de președintele parlamentului, care are puterea să-i suspende temporar pe parlamentari din sesiuni, intervine după o decizie a partidului Alternativa pentru Germania (AfD) de a permite membrilor să decidă singuri dacă să poarte masca la locul de muncă.

Parlamentarii nu vor mască de protecție

Unii parlamentari AfD au ales acum să nu poarte deloc masca în parlament sau să o poarte doar când urcă cu liftul, a confirmat vineri purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar AfD, Marcus Schmidt.

Nu este prima oară când se întâmplă un astfel de episod în Germania. Potrivit sursei citate, este a doua oară când AfD primeşte un avertisment în parlament în legătură cu nerespectarea regulilor impuse de pandemie.

De asemenea, partidul a susţinut în mod repetat o serie de proteste împotriva restricţiilor legate de coronavirus în Germania în ultimele luni, la care regulile privind distanţarea şi purtarea măştii au fost încălcate flagrant.

Printre altele, preşedintele german Frank-Walter Steinmeier s-a declarat gata să ia măsuri drastice pentru a i se permite să întreprindă mai multe vizite oficiale în timpul pandemiei.

„Aş călători cu o cască de protecţie dacă aceasta ar face posibilă călătoria din nou”, a declarat Steinmeier reporterilor la sfârşitul unei vizite în oraşul italian Milano.Sursă