16.6 C
Chișinău
vineri, mai 20, 2022
Домой Externe Îi dă afară masiv! Un gigant prezent și în România face concedieri...

Îi dă afară masiv! Un gigant prezent și în România face concedieri pe bandă rulantă – Capital


Îi dă afară pe toți! O cunoscută bancă face concedieri pe bandă rulantă

UniCredit SpA a anunţat joi că a ajuns la un acord cu sindicatul bancar italian FABI pentru reduceri de personal în mod voluntar, care vizează 1.200 de locuri de muncă, decizie care va fi parţial compensată de 725 de noi angajări, transmite Reuters.

Al doilea grup bancar italian a prezentat în 9 decembrie noul său plan de afaceri până în 2024, sub conducerea directorului general Andrea Orcel, care l-a înlocuit în aprilie pe fostul şef Jean Pierre Mustier.

Acordul a fost salutat

Fabi a salutat acordul cu UniCredit, spunând că proporţia de şase noi angajări pentru fiecare zece plecări este o premieră. În mod tradiţional sindicatele bancare italiene au ca obiectiv compensarea a 50% din concedieri prin angajarea de tineri.

FABI a precizat că planul prevede reducerea a 950 de locuri de muncă în Italia prin pensionări anticipate sau plecări voluntare, plus 475 de noi angajări. Încă 250 de angajaţi vor fi concediaţi dar în locul lor vor veni alţi 250 de noi sosiţi.

De asemenea, UniCredit va transforma 1.000 de locuri de muncă temporare în joburi cu contract permanent.

UniCredit nu este singura bancă care apelează la pensionări anticipate

Şi rivala Intesa Sanpaolo SpA a anunţat recent că a ajuns la un acord cu sindicatele, care deschide calea în vederea pensionării anticipate a 2.000 de angajaţi, decizie care va fi parţial compensată de 1.100 de noi angajări, până la finalul lui 2025.

Cele mai mari grupuri bancare italiene – UniCredit SpA şi Intesa Sanpaolo SpA – sunt prezente şi pe piaţa din România.

Informaţiile publicate de capital.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.Sursă