Liceul „Petru Rareş” din Soroca, unde au murit doi profesori infectaţi cu COVID-19, a revenit complet la predarea studiilor online


Din cauza pandemiei de coronavirus, tot mai mulţi elevi revin la învăţământul de la distanţă. Zeci de clase din diferite şcoli au intrat deja în carantină după ce a crescut brusc numărul de infectări în rândul profesorilor şi elevilor reveniţi din vacanţă. Situaţia e alarmantă mai ales la Liceului Teoretic Petru Rareş din Soroca, unde au murit doi profesori infectaţi. Acest liceu e singurul din Republica Moldova, care a revenit complet la predarea studiilor online, scrie TVR Moldova

Liceul Teoretic Petru Rareş din Soroca a fost prima instituţie de învăţământ care a anunţat o nouă creştere a numărului de infectări cu Sars Cov 2. Cazurile de îmbolnăvire au fost depistate la mai puţin de două săptămâni de la revenirea elevilor în bănci. S-au îmbolnăvit mai mulţi profesori din liceu, aşa că toţi elevii au trecut din nou la orele online.

„Am considerat că este uman să fim cu gândul la sănătatea cadrelor noastre. Au fost anunţaţi părinţii, a fost un consens în privinţa aceasta. În perioada indicată au fost efectuate o serie de acţiuni de igienizare şi dezinfectare a spaţiilor”, a declarat Angela Musenco, şefa direcţiei de învăţământ, Soroca, potrivit sursei citate.

Autorităţile au sistat activitatea liceului inclusiv pentru că doi profesori de la această instituţie au murit din cauza complicaţiilor provocate de coronavirus.

Sursă