Mandat de arest prelungit pentru carabinierul care a împușcat mortal un tânăr la Bălți


Simion Botnari, tânărul de 23 de ani, omorât la Bălți în Ajun de Sfântul Vasile a fost petrecut azi pe ultimul drum. Să-și ia rămas bun de la Simion Botnari au venit nu doar rudele și prietenii, dar și consătenii, care sunt solidari cu tragedia familiei Botnari din satul Elizaveta.

Mama băiatului spune că Vitalie Tataru, cel care i-a împușcat mortal fiul, merită cea mai crudă pedeapsă. Ea speră că angajatul Inspectoratului General de Carabinieri nu va ieși basma curată. Unchii victimei spun că făptașul merită detenție pe viață și că familia ucigașului trebuie să plece din sat. Martorii incidentului sunt încă șocați de cele întâmplate și nu înțeleg comportamentul agresorului, potrivit nordnews.md

Detalii: Focuri de armă, la Bălți. Un căpitan de la carabinieri a împușcat mortal un tânăr

Tot astăzi, 16 ianuarie, Judecătoria Sîngerei a prelungit mandatul de arest, pe un termen de 30 de zile, carabinierului care l-ar fi împușcat pe Simion Botnari. Calcularea termentului începe cu 13 ianurie 2020. Vitalie Tătaru pledează nevinovat. 

În cazul în care, se va stabili vinovăția inculpatului, pedeapsa conform Codului Penal este de la 10 la 15 ani, a declarat Natalia Bordei, Procuror în Procuratura mun. Bălți.

Vitalie Tataru este deținut în penitenciarul nr. 11 din Bălți. Acesta are un copil de nouă ani.

Sursă