Președintele raionului Fălești a fost prins din nou beat la volan


Președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntană a fost prins de un echipaj de poliție din Bălți beat la volan. Acesta acum trece expertiza Medico-legală. La fața locului au intervenit două echipaje ale Regimentului de Patrulare Nord.

Echipei de filmare Nordnews.md le este interzis accesul în sala de prelevare a probelor.

Jurnaliștii NordNews au scris în repetate rânduri că președintele raionului Fălești a fost surprins băut la volanul automobilului de serviciu, în seara zilei de 24 noiembrie, atunci când și-a sărbătorit ziua de naștere, dar și despre faptul că Inspectoratul de Poliție Fălești „nu poate demonstra vinovăția acestuia”, chiar dacă echipa de filmare a simțit un miros puternic de alcool în habitaclul mașinii.

După mai bine de o lună de la incident, Procuratura raionului Fălești vine cu un răspuns către deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Doina Gherman, care a solicitat „investigarea tuturor circumstanțelor” invocate în articolul publicat de NordNews.

La sfârșitul anului trecut, Nordnews.md a scris și despre cazul deputatului Partidului Socialiștilor (PSRM) Corneliu Furculiță care l-a scos basma curată pe nepotul său surprins în stare de ebrietate la volan.

Un ales al poporului, membru al Comitetului Executiv Politic al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, dar și vicepreședinte al fracțiunii parlamentare a PSRM s-ar face vinovat de trafic de influență și abuz de funcția și statutul pe care îl deține. Deputatul s-a implicat pentru a-și scăpa nepotul de dosar penal, după ce, în data de 25 octombrie, acesta a fost prins de agenții de patrulare ai Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) în stare de ebrietate la volan. Cel puțin, asta reiese din înregistrările telefonice examinate de reporterii NordNews, în cadrul unei anchete jurnalistice.

Este vorba despre Corneliu Furculiță, unul dintre sponsorii importanți ai PSRM-lui și persoană de încredere a președintelui Republicii Moldova Igor Dodon.

Sursă