Procuratura Generală confirmă începerea urmăririi penale pe cazul furtului din depozitul unei unități militare din Chișinău


Procuratura Generală a fost sesizată de conducerea Armatei Naționale a sesizat organele de urmărire penală cu privire la furtul de echipamente militare săvârșit din depozitul Brigăzii nr.2 Infanterie Monitorizată din municipiul Chișinău. Informația a fost confirmată pentru Deschide.md de procurorul responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

”La 17 aprilie 2022, Comenduirea Militară a Armatei Naționale a Ministerului Apărării a Republicii Moldova a sesizat organul de urmărire penală a Inspectoratului de poliție Buiucani referitor la acțiunile pretinse a fi ilegale admise de către persoane neidentificate, cu privire la sustragerea bunurilor materiale sub formă de echipament militar, în valoare de peste 1 milion lei, din depozitul Brigăzii nr.2 Infanterie Monitorizată”.

Procurorul a mai precizat că urmărirea penală pe acest caz a fost pornită acum o lună.

”Pe acest fapt la 18 aprilie 2022 a fost pornită urmărirea penală pe faptul sustragerii bunurilor materiale în proporții deosebit de mari (art.186 alin.(5) din Codul penal). La moment, se efectuează acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cazului investigat, identificării făptuitorilor și atragerii acestora la răspundere. La terminarea urmăririi penale pe acest caz, Procuratura va informa opinia publică.”

Sursă