Șeful din cadrul SPIA, implicat în „scandalul” de la Ciocana, eliberat din funcție


Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI anunță că Alexandru Dutca, șeful Serviciului Evidențe Operative și Supraveghere Specială al Direcției Protecția Informațiilor a SPIA, a fost demis. Decizia vine după ce Deschide.Md a scris ieri că acesta, după ce s-a îmbătat cu un jurist MAI, s-au dat în spectacol la un local din sectorul Ciocana al capitalei.

Potrivit unui comunicat SPIA, ca urmare a cazului produs în noaptea de 26-27 noiembrie 2021, cu implicarea angajatului SPIA și juristului Clubului Sportiv Central „Dinamo”, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI a inițiat o anchetă de serviciu.

 

„La momentul de față, în privința angajatului SPIA a fost încetat raportul de serviciu, iar în privința juristului Clubului Sportiv Central „Dinamo”, decizia urmează să fie adoptată după finalizarea anchetei de serviciu. Conduita funcționarilor publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne trebuie să fie una demnă și să servească drept model pentru oameni, iar integritatea profesională și morală a angajaților trebuie să-i ghideze în exercitarea atribuțiilor de serviciu, precum și în afara îndeplinirii acestora”, se arată în comunicat.

Sursă