Serviciul Vamal din R.Moldova a inițiat o anchetă în cazul contrabandei cu țigări în sumă de circa 2 mln. euro, dejucate de DIICOT România


Serviciul Vamal din R.Moldova vine cu o reacție la informația publicată în mass-media din România cu privire la contrabandă cu țigări în proporții deosebit de mari, dosar în care sunt vizați atât cetățenii moldoveni, cât și polițiștii și vameșii români.

Ca urmare a informațiilor apărute în presa din România privind ancheta efectuată de procurorii DIICOT într-un dosar de contrabandă cu țigări din Republica Moldova în valoare de peste 1,8 milioane de euro, Serviciul Vamal al Republicii Moldova informează că are în derulare o investigație privind faptele invocate în dosar”, se menționează într-un comunicat al Serviciului.

Totodată, instituția precizează că a inițiat o anchetă proprie în vederea stabilirii complete a circumstanțelor producerii infracțiunii, inclusiv a unor eventuale implicări sau neglijențe în serviciu admise de funcționarii vamali.

Rezultatele anchetei demarate vor fi făcute publice după finalizarea tuturor investigațiilor de rigoare”, precizează Serviciul Vamal.

Amintim că nu mai puțin de 11 de transporturi cu țigări de contrabandă care au tranzitat Vama Sculeni au fost filate de poliștii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT). O bună parte din dosarul în care se estimează că prejudiciul adus bugetului statului este de cel puțin 1,8 milioane euro a fost declinat recent de DIICOT către DNA Iași.

Detalii: Polițiști și vameși români, ancheți pentru contrabandă cu țigări din R.Moldova în sumă de circa 2 mln. euro

Sursă