VIDEO / Mama polițistului răpit de separatiștii de la Tiraspol, în stare de șoc. Mascații i-au urcat fiul într-o mașină necunoscută


Lacrimi și așteptare chinuitoare pentru familia lui Andrei Amarfii, ofițerul din cadrul Inspectoratului de Poliție Florești, răpit în această dimineață din curtea casei, situată în zona de securitate în orașul Camenca, regiunea transnistreană. Mama polițistului povestește că acesta a plecat la muncă, cum o face în fiecare zi, însă a dispărut.

„El la lucru s-a dus, dar mai departe nu știu ce s-a întâmplat. Nu știu, el aici stă, dimineață a plecat la lucru, mai departe nu știu ce s-a întâmplat, credeți-mă. Ce am ajuns! Ea lucrează la școală, nu vă pot spune nimic”, a spus mama băiatului pentru Nord News

Potrivit soției polițistului, acesta a fost sechestrat de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripția „KGB”, a așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil și dus într-o direcție necunoscută.

Vestea că Andrei Amarfii a fost răpit, i-a șocat pe rudele și vecinii polițistului.

„Este din casă bună. Vă pot spune doar de bine despre el. N-am auzit nimic rău despre el. O dată în lună, poate de două ori îl vedeam pe el. În ultimul timp, din cauza serviciului ne vedem foarte rar”.

„Îl cunoaștem bine, de mulți ani. Nu are dușmani și își face lucrul bine. Nu a avut cu nimeni conflicte”, au precizat apropiații.

Amintim că, un angajat al Inspectoratului de Poliție Florești din cadrul IGP a fost răpit în această dimineață de către mascații așa-zisului KGB transnistrean (ministerul securității de la Tiraspol). Incidentul a avut loc în zona de securitate, în orașul Camenca, din stânga Nistrului.

Detalii: UPDATE // Polițist de la IP Florești răpit de către separatiștii de la Tiraspol. Ce spune SPIA

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne s-a autosesizat în cazul polițistului răpit în această dimineață de forțele de securitate de la Tiraspol și a mobilizat forțele disponibile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și întreprinde toate măsurile de identificare a locului aflării și eliberarea angajatului Poliției.

Detalii: Cazul polițistului răpit de separatiștii de la Tiraspol. MAI: Am mobilizat forțele pentru eliberarea angajatului IGP

Serviciul de Informații și Securitate a anunțat mai apoi că i-a identificat pe cei care au participat la răpirea polițistului din Florești din această dimineață, se arată într-un comunicat al instituției. Serviciul de Informații și Securitate realizează toate acțiunile de rigoare pentru eliberarea de urgență a cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv prin activizarea canalelor operative.

Detalii: SIS-ul a identificat răpitorii KGB-iști ai polițistului de la Florești

Pe marginea acestui caz Procuratura din Florești a inițiat un dosar penal pentru „răpirea unei persoane”și „uzurparea de calități oficiale” din Codul Penal al Republicii Moldova. Pentru aceste acțiuni legislația Republicii Moldova prevede închisoare de până la 10 ani.

Detalii: Reacția PG în cazul polițistului răpit de separatiștii de la Tiraspol. A fost inițiată o cauză penală

Misiunea OSCE este în contact cu ambele părți, dar și cu Comisia Unifactă de Control pentru a clarifica toate circumastanțele.

Sursă